Connect with us

Slovenija

Vandali iz Radia študent naj bi napadli Študentski kampus. Vdor v prostore in razbita šipa.

Published

on

VIR: Facebook

Včeraj, 28.5.2021 so se uresničile grožnje Radia študent po nasilju in uničevanju študentskega kampusa. Objavljamo izjavo za javnost študentske skupine Povezani in ŠOU v Ljubljani.

SKUPINA POVEZANI
“Dragi RŠ! Včeraj niso maske padle samo vaši najboljši prijateljici Levici ampak tudi vam. Pokazali ste svoj pravi obraz tudi NAM ŠTUDENTOM. Ste navadni vandalisti, uničevalci sistema in očitno tudi tuje lastnine BREZ RAZLOGA. Glede na vaše prispevke pa ste tudi buliji saj izvajate psihično in več kot očitno tudi FIZIČNO NASILJE nad študentsko lastnino, študentskimi funkcionarji in študentskimi pravicami.

Včeraj ste jasno in glasno kršili javni red in mir, pomagali zagrešiti kaznivo dejanje poškodovanja študentske lastnine in pričakujemo, da vas bo država vsaj oglobila s predpisano kaznijo 200€ čeprav bi si nekateri zaslužili tudi tistih zagroženih 5 let zapora, saj nekateri očitno potrebujete čas za razmislek in refleksijo svojih dejanj, ki so več kot očitno v nasprotju z pravnim redom in sožitjem ter sobivanjem v državi.
Spremenite ime in odidite stran od študentskega organiziranja saj z uničevanjem študentske lastnine in več kot očitnim napadom na študentski center NISTE IN NIKOLI NE BOSTE del študentske zgodbe, ki se zavzema za boljši študentski jutri!”
ŠOU V LJUBLJANI
“Drage študentke, študentje in druga zainteresirana javnost,
ena izmed državljanskih ustavnih pravic je, da državljani protestiramo in s tem izražamo svoje neodobravanje in nezadovoljstvo nad delom oblasti. Vendar to, kar se je včeraj, 28. maja, zgodilo pred in znotraj poslopja Študentskega kampusa presega vse meje zdravega razuma in zahteva najostrejšo obsodbo. Nasilnega uničevanja javne lastnine si ne sme dovoliti nihče, saj je to zavržno dejanje in dejstvo, da so posamezniki, nekateri med njimi sodelavci redakcije študentske radijske postaje, uničevali lastnino na kampusu in na silo vdrli v poslopje, bi moralo skrbeti vse nas. Nedopustno je, da so nič hudega sluteči sodelavci in sodelavke več resorjev ŠOU v Ljubljani prejemali verbalne grožnje z nasiljem. Policiji – kateri smo že naznanili sum kaznivega dejanja – se iskreno zahvaljujem za hiter odziv in prihod na Študentski kampus, ki je preprečila nadaljnjo nasilje prestopnikov.
Poleg tega želim poudariti dejstvo, da so k uničevanju Študentskega kampusa in nasilju spodbujali posamezniki, ki so sodelavci Radia Študent. Med drugimi Hana Radilović, urednica univerzitetne redakcije, ki redno poroča o temah, povezanih s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani, kar predstavlja resen konflikt interesov. Zaradi včerajšnjega dogajanja, ki je v resnici le vrh ledene gore večmesečnih osebnih diskreditacij in nadlegovanja sodelavcev ŠOU, vodstvu Radia Študent sporočam, da navkljub stalnemu izgovarjanju na svobodo izražanja njihovih sodelavcev, tudi oni nosijo pomemben del odgovornosti za včerajšnje dogajanje.
Ker je več kot očitno delovanje novinarjev na Radiu študent del osebne vendete proti ŠOU in meni osebno, vodstvu radia sporočam, da z današnjim dnem prekinjam vsakršno sodelovanje, kot tudi odgovarjanje na novinarska vprašanja s strani posameznikov, ki v svojem prostem času uničujejo lastnino ŠOU, spodbujajo k nasilju ter ustrahujejo študentke in študente, ki delajo na naši skupni organizaciji. Glede prihodnjih korakov se bom še posvetoval z vsemi deležniki znotraj organizacije, tudi poslanskimi skupinami, vodstvu pa predlagam, da resno razmisli o nadaljnjem sodelovanju s sodelavci, ki izvajajo in spodbujajo nasilje.
Klemen Petek, predsednik ŠOU v Ljubljani”

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.