Connect with us

Slovenija

(VIDEO) V Ukrajinski vojašnici po poskusu napada štrije mrtvi.

Published

on

Vojak Ukrajinske narodne garde, je včeraj popoldne v vojašnici v Dnipro izkoristil neprevidnost svojih kolegov, pri razvažanju orožja, ter si ga prilastil, ter se z njim odpravil na strelski pohod, v katerem so življenje izgubili štirje vojaki, pet pa jih je težje ranjenih, vključno z civilistko.

Kakšen je povod za napad še ni znano, mnogi pa mislijo, da gre za podtaknjeni poskus Ruskega simpatizerja, kot maščevanje za leto 2014, ko so se ob Ukrajinski meji spopadle enote slovanskih sosed, med drugim naj bi med napadom govoril o nekakšnem “povračilu” več utemljenega pa ni znano.

Preživeli kolegi so Ryabchuk sicer opisali kot tihega, zadržanega fanta, ki je imel težave s kontroliranjem jeze, menda zaradi mentalne nestabilnosti, ki se je pri fantu pojavila vse od začetka Rusko-Ukrajniski zaostrenih odnosov, v začetku letošnjega leta.

Po napadu je Artemiy Ryabchuk zbežal, vendar je bil kmalu ujet s strani Ukrajniske specialne enote, ter se trenutno nahaja v priporu.

Izjav, kot tudi motiva za napad, sam še ni podal, ter se brani z molkom.

O vsej situaciji vas bomo na NTA tekoče obveščali.

Vidoposnetek napada je dostopen TUKAJ.

Opozorilo: Videoposnetek je izredno grafičen, TER NI last ekipe NTA, pravtako NTA NE odgovarja za kakršno koli reproduciranje, oz posledice ogleda le-tega.

IMG_5189

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Za komentiranje se morate prijaviti.