Connect with us

Kolumne

Zakaj Merry Christmas izginja?

Published

on

Vsako leto bolj opažamo, da vodilni, vplivni ljudje, kot so politiki, direktorji voščijo vesele praznike in ne več blagoslovljen božič.

Ko sem bila jaz otrok, se je božič pisal z veliko, saj je imel ta praznik spoštovanje. S tem, ko se je to spremenilo, se je počasi, a neopazno začela ideologija odstranjevanja Krščanstva. Krščanstvo ni le vera, temveč je to evropska kultura, identiteta in tradicija, naš stil življenja, ki označuje tudi naš vsakdan, naše oblačenje, kulinariko in obnašnje. Kar se dogaja v Evropi zadnja leta je prav zaskrbljujoče. Gre pa vse z roko v roki, priseljevanje ljudi iz tretjega sveta z namenom zamenjave evropskega naroda kot teorija spola, ki želi razvrednotit družino, kot celico.

Božič je praznik Jezusovega rojstva, je praznik upanja, miru in ljubezni. Tako si na predvečer na Sveti večer pripravimo druženje z najdražjimi, župniki pa na ta praznik lahko pripravijo kar tri maše. Pod božično drevo postavimo jaslice. Podobe Jezusa, Marije in Jožefa nam brez besed pripovedujejo o Božji ljubezni do nas, pa tudi o ljubezni, ki vlada v sveti Družini. Poje se pesem Sveta noč. Na te simbole v današnjem času kar malo pozabimo, sploh pri pretirani zahodni potrošnji. Lepo je, da se za Božič tudi obdarimo, ne sme pa biti to glavni namen Gospodovega praznika.

Naj bo blagoslovljen, miren in ljubezni poln božični čas.

Ana Zagožen